Inquiry
Form loading...

CAS Numera 10102-43-9 Fa'atauina Nitric Oxide. Nitric Oxide Fa'atau A'oa'o

2024-07-23

Nitric oxide (NO) o se vailaʻau faʻapitoa faʻatasi ma le numera CAS 10102-43-9. Ose mole mole taua i le tele o mea ola ma le siosiomaga, o loʻo taʻalo i le faʻailoga o ala i totonu o meaola ola ma saofagā i kemisi o le ea. O nisi nei o uiga taua o le nitric oxide:

Uiga o le Nitric Oxide:
Meatotino tau vailaau:
fua mole: LEAI
mamafa mole: 30.0061 g/mol
Mea fa'apuna: -151.76 °C
Liu liusuavai: -163.65 °C
Malosi: 1.67 g/L ile 0 °C ma le 1 atm
O le Nitric oxide o se radical free, o lona uiga o loʻo i ai se eletise e le faʻapipiʻiina, lea e fesoasoani i lona gaioiga.
Meatotino Faaletino:
O LE LEO ose kesi e le lanu i le vevela ma le mamafa o le potu.
E solu i le vai ma so'o so'o.
Gaioiga:
O le nitric oxide e fa'afefeteina ma le okesene e fausia ai le nitrogen dioxide (NO₂), o se kasa enaena.
E a'afia fo'i i gaioiga e maua mai ai le nitrogen oxides (NOx), lea e saofagā i le fa'aleagaina o le ea ma le fa'atupuina o timuga oona.
O'ona:
O LE LEAI e o'ona ma e mafai ona mafua ai fa'afitauli o le manava ma fa'aleagaina le mama pe a manava.
E mafai ona tali atu ma le hemoglobin e fausia ai le methemoglobin, e mafua ai ona faʻaitiitia le felauaiga o le okesene i totonu o le toto.
Matafaioi olaola:
I faʻalapotopotoga faʻapitoa, NO e galue o se neurotransmitter ma vasodilator.
E a'afia i tali fa'aletonu ma fa'atonutonu le tafe toto ma le toto.
Aafiaga ole Siosiomaga:
O LE LEAI e iai sona sao i le fausiaina o le osone i luga o le eleele ma fesoasoani i le faʻaitiitia o le osone stratospheric.
O se fa'amuamua i le fa'atupuina o le smog photochemical.
Fa'atauina ole Nitric Oxide:
Afai o lo'o e va'ava'ai e fa'atau le nitric oxide, e tatau ona e fa'afeso'ota'i sa'o le au fa'atau oloa mo tau o lo'o iai, avanoa, ma fa'amatalaga saogalemu. E taua le i ai o meafaigaluega saogalemu ma aʻoaʻoga aʻo leʻi faʻaogaina le nitric oxide, faʻapea foʻi ma se nofoaga malupuipuia ma faʻamaonia. Ia mautinoa i taimi uma o loʻo e usitaʻia tulafono ma tulafono faʻalotoifale e uiga i le taulimaina o mea matautia.
Shanghai Wechem Chemical Co., Ltd. ua faavaeina se talaaga lelei i le alamanuia ma lana au faʻapolofesa, fale maualuluga, ma oloa maualuga. O le a faʻaauau pea ona matou tuuto atu i mea faʻatekonolosi faʻafouina ma le faʻamalieina o tagata faʻatau, faʻaauau pea le faʻaleleia atili o le faʻatauvaʻa, ma le faʻatupuina o le taua tele mo a matou tagata faʻatau. Afai e te manaʻomia lenei oloa, faʻamolemole lagona le saoloto e faʻafesoʻotaʻi i matou i soo se taimi!